Hvorfor skal jeg imprægnere mine fliser?

Hordan hjælper en imprægnering af fliserne præcist med at forlænge levetiden af dine fliser? Læs med her og bliv klogere.

Når solen skinner, og vi bevæger os ud på terrassen igen, så er der mange, som pludselig kommer i tanke om, at det da nok er tid til at få renset fliserne, så de igen fremstår præsentable. En af grundene kan være, at fliserne efter en kold vinter og vådt forår har fået et noget usoigneret udtryk med alger og eventuelt flisepest, som kan få helhedsindtrykket af huset til at dale en smule.

Men udover at rense fliserne, så er det også en rigtig god idé at få dem imprægneret. En fliseimprægnering giver dig nemlig mere end bare de kosmetiske fordele. Den kan kort sagt forlænge levetiden på dine fliser. Med en imprægnering bliver dine fliser nemlig langt mere modstandsdygtige overfor både alger og mos. Men hvordan hjælper en imprægnering af fliserne præcist med at forlænge levetiden af dine fliser? Læs med her og bliv klogere.

Sådan hjælper en imprægnering mod alger og mos

De fleste fliser er produceres med en belægning, som desværre i takt med årenes gang bliver slidt af. Belægning afskyer vand og alger, men når belægning slides af, så betyder det desværre, at overfladen på fliserne langsomt bliver mere og mere porøs. Det giver alger, mos og flisepest frit ledje til at fæstne sig på overfladen. Det danske klima giver desuden optimale vækstforhold for alger, mos og flisepest, og derfor er det især vigtigt, at du forsøger at holde belægningen på dine fliser intakt.

En fliseimprægnering er en overfladebehandling af dine fliser, så de bliver afvisende overfor vand, alger og flisepest. Fordelene ved fliserens opnås fordi overfladen forsegles efter en imprægnering og suger dermed langt mindre vand. Faktisk trænger imprægneringen fra AlgeTeknik op til 1,5 cm ned i flisen, og derved sikres den optimale beskyttelse mod fugt. Det giver langt værre vækstforhold for både flisepest og alger, som derfor vil få meget sværere ved at sætte sig i fliserne. Det anbefales dog stadig at man en gang årligt for fliserne algebehandlet så algerne ikke blot begynder at gro i det overfladeskidt der måtte være.

Hvor længe holder en imprægnering af fliserne?

I modsætning til en fliserensning, som foretages efter behov, så holder en fliseimprægnering faktisk op til 15 år, når den foretages af AlgeTeknik. Det betyder altså, at du opnår en langtidsholdbar virkning. Imprægneringens effektivitet afhænger dog af den mængde slid, som fliserne udsættes for i hverdagen. Men fordi imprægneringen fra AlgeTeknik er så effektiv, så kan du altid forvente en meget lang behandlingsgaranti.

Selvom en imprægnering medvirker til flotte fliser mange år frem, så er det stadig vigtigt, at du står ved de gode vaner og holder dine fliser fri for almen skidt og snavs. Dette er nemlig med til at sikre en lang virkning på fliseimprægneringen, som igen hjælper med at dæmme op for alger og mos.

Hvornår er det bedst at få fliserne imprægneret?

For mange er fliseimprægnering noget, som man først kommer til at tænke på, når man kommer ud på terrassen den første sommerdag og ser, at fliserne er begyndt at se lidt slidte ud. Hos AlgeTeknik kan du få renset og imprægneret dine fliser helt fra marts til november, så du aldrig behøver at vente flere måneder på at få en flot og indbydende terrasse.

Selvom du kan få imprægneret dine fliser fra marts til november, så kan det være en klar fordel at få det gjort i efteråret. Så er dine fliser nemlig flotte og frie for alger og mos til næste forår, når du begynder at bevæge dig ud på terrassen igen. Det kan dog også være en fordel at få imprægneret dine fliser om foråret, så fliserne lige bliver piftet op efter den kolde og våde vinter.

Uanset årstiden, så gælder det, at fliserne skal være rene og tørre, når de skal imprægneres. Derfor foretages der altid en fliserens inden din imprægnering.

Hvor skal du være særligt opmærksom på problemer med alger og flisepest?

Imprægnering kan foretages på alle fliser, som rammes af alger og flisepest, og holder længe. Men selvom effekten af imprægneringen virker i mange år, så er det vigtigt, at man stadig er opmærksom på de områder af ens fliser, der kan være særligt udsat overfor alger og flisepest.

Det er f.eks. fliser som ligger i skyggen under et træ, buske, eller som ligger rundt om en utæt tagrende. Disse forhold kan nemlig være med til at skabe et fugtigt miljø ved fliserne, som derfor kan fremme væksten af alger og mos. Løsningen foruden en rensning og imprægnering af fliserne kan være at få repareret nedløbsrør samt fjerne træer og buske rundt om fliserne.

Vil du høre mere om hvordan en fliserens med imprægnering kan gøre for dig, så er du altid velkommen til at kontakte AlgeTeknik på tlf. 24 45 19 89. Du kan også booke tid direkte via vores onlinebestilling.

BLIV RINGET OP

Få mere information samt et godt og uforpligtende tilbud.

Rensning af fliser
Fliserensning af terrasse
Lovligt algemiddel Neutralon
R

Prisgaranti

Findes det billigere, matcher vi prisen.

R

Miljøgodkendt

Algebehandling med miljøgodkendte midler.

R

15 års garanti

Imprægnering af fliser og facader med garanti.

R

Ingen gebyrer

Ingen skjulte gebyrer og fuld gennemsigtighed.